Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Sterk weekend voor nakomelingen van Dominator 2000 Z en Aganix du Seigneur Z!

Zelf kwam hij afgelopen weekend dan wel niet in actie, maar toch kwam de naam van onze zwarte hengst Dominator 2000 Z de voorbije dagen geregeld terug in de internationale uitslagen. Zowel op de Sunshine Tour als op CES Valencia Tour wisten zijn nakomelingen namelijk voor enkele overwinningen en ereplaatsen te zorgen tijdens de rubrieken voor de jonge paarden! Bovendien zag hij in Herning ook nog een zoon goedgekeurd worden tijdens de hengstenkeuring van het Deense Warmbloed.

Op de Sunshine Tour van Vejer de la Frontera werd zowel op dinsdag als op donderdag de rubriek voor de 7-jarige paarden gewonnen door de Ierse ruiter Sean Monaghan met de merrie Domino Van Het Gehucht Z (Dominator 2000 Z x Jumbo-Jet), een fokproduct van Michael Schouterden uit dezelfde moederlijn als Babouche vh Gehucht Z (Baloubet du Rouet) die om 1.60m sprong met de Griekse amazone Athina Onassis. Monaghan en Domino Van Het Gehucht Z hadden vorige maand in Vejer ook al een rubriek gewonnen en voegden afgelopen week dus nog eens twee overwinningen toe aan dat rijtje.

Op de CES Valencia Tour kwam het bloed van Dominator 2000 Z sterk naar voor tijdens de rubrieken voor de 5-jarige paarden. Zo was er zowel op vrijdag als op zaterdag een overwinning voor Arno Boon met de zwarte hengst Deja Vu van de Hoge Weide Z (Dominator 2000 x Rabino – F: Noa en Hedwig Appelmans). Boon en Deja Vu van de Hoge Weide Z wisten de voorbije weken ook al voor drie op drie foutloze rondes te zorgen tijdens de Belgian Stallion Competition en bevestigden dus hun goede vorm onder de Spaanse zon.

Met de merrie Dominante Z (F: Luc & Jean-paul Musette) wist zich in Valencia nog een tweede nazaat van Dominator 2000 Z in de picture te springen. Onder het zadel van de Monegask Nicolo van der Weshuizen werden Dominante Z op vrijdag zesde tijdens de rubriek voor de 5-jarige paarden.

Last but not least zag Dominator 2000 Z afgelopen weekend ook opnieuw een zoon goedgekeurd worden. Tijdens de hengstenkeuring van het Deense Warmbloed in Herning wist de 3-jarige hengst Dolympic Z de jury duidelijk te overtuigen. Dolympic Z werd gefokt door Lars Kramer en is een zoon van Dominator 2000 Z uit de merrie Olympic Z (Cassini I), die zelf op 1.60m niveau sprong.

Aganix du Seigneur Z

Naast de goede prestaties van de Dominator 2000-nakomelingen werd het ook opnieuw een vruchtbaar weekend voor de nakomelingen van Aganix du Seigneur Z. Zo waren er op de CES Valencia Tour tijdens de rubrieken voor de 7-jarige paarden opnieuw twee overwinningen voor de Ierse ruiter Sven Joseph Hadley met de hengst Hsh Harper du Seigneur (Aganix du Seigneur Z x Chippison – F: Hadley Sport Horses). Hadley en Hsh Harper du Seigneur wonnen zowel op vrijdag als op zaterdag en komen zo aan een totaal van negen (!) overwinningen tijdens deze zes weken durende CES Valencia Tour. Op zondag sloten ze hun concours bovendien nog af met een vierde plaats.

Op vrijdag zagen we bij de 7-jarige paarden nog een tweede nakomeling van Aganix du Seigneur Z in de top van het klassement. De vijfde plaats ging namelijk naar de Hongaarse ruiter Barna Brucs met de vos ruin Akito 89 (Aganix du Seigneur Z x Bb Carvallo – F: Wolfgang Stumpf).

Maar ook op de Sunshine Tour was er afgelopen week succes voor het bloed van Aganix du Seigneur Z. Zo was er op donderdag tijdens de rubrieken voor de 5-jarige paarden een derde plaats voor de Spanjaard Carlos Bosch Cebrian met de hengst Aganaat Wolfven Z (Aganix du Seigneur Z x Calvani – F: Luc en Thomas Kaers) en een vierde plaats voor de Nederlandse amazone Kim Emmen met de hengst Aga Blue Dmh (Aganix du Seigneur – F: Eric Berkhof Paarden BV). Emmen en Aga Blue Dmh hadden de dag voordien trouwens ook al voor een vierde plaats weten te zorgen.

Codex One Z

Tenslotte sprong afgelopen weekend ook het bloed van Codex One Z in de kijker dankzij de Britse amazone Nicole Pavitt en de 6-jarige merrie Colliers Carlotta (Codex One Z x Cornet Obolensky), die bovendien de volle zus is van onze gekeurde schimmelhengst Codex Diaz Z. Pavitt en Colliers Carlotta werden tijdens de rubrieken voor de 6-jarige paarden in Valencia op zaterdag tweede en op zondag derde.  

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?