Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Solid Gold Z wint in Aken!!

Christian Ahlmann en Solid Gold Z (Stakkato Gold x Calvin Z – F: Gestüt Sprehe GmbH) wisten de voorbije weken in de Longines Global Champions Tour al voor heel wat mooie prestaties en ereplaatsen te zorgen, maar een klinkende overwinning bleef tot dusver uit… Maar daar kwam gisteren namiddag verandering in! Op de magnifieke grasarena van Aken sprongen Christian Ahlmann en Solid Gold Z op indrukwekkende wijze naar de overwinning in de Allianz Prize!

Pistebouwer Frank Rothenberger had opnieuw een uitdagend parcours gebouwd voor deze 1.55 meter hoge Allianz Prize, maar het eindresultaat gaf hem gelijk. De tien beste combinaties uit de eerste ronde zouden zich kwalificeren voor de tweede ronde en precies tien combinaties wisten het in die eerste ronde foutloos te houden. Christian Ahlmann en Solid Gold Z waren dus een van hen en kwamen in die tweede en beslissende ronde als zevende combinatie opnieuw in de ring. Het duo nam direct een goede start en met een overtuigende finishtijd van 53.55 seconden hadden ze ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie. 

Christian Ahlmann: “Natuurlijk ben je altijd blij als je wint. Maar ik ben bijzonder verheugd vandaag, want ik ben hier nog niet geklasseerd de voorbije dagen. Mijn paarden sprongen goed, maar op de een of andere manier lukte het nog niet helemaal. Ik hoop dat dat een goed voorteken is voor de Grand Prix morgen met Dominator 2000 Z!”

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?