Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Ook succesvol weekend voor Epleaser Z-nakomelingen!

Naast de goede prestaties van Codex One Z-zoon Codexoon op het tweesterrenconcours van Pedras Salgadas in Portugal werd het afgelopen weekend ook een succesvol weekend voor de nakomelingen van onze voshengst Epleaser Z. Zo werd in het Equieffe Equestrian Centre van Gorla Minore in Italië de 1.45m hoofdrubriek op zaterdag overtuigend gewonnen door de Italiaanse ruiter Elia Simonetti met de 12-jarige ruin Kingston van het Eikenhof, een zoon van Epleaser Z en Alexis Z die gefokt werd door Mieke Erpels. Simonetti en Kingston van het Eikenhof waren een van de zeven combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage en met een foutloze ronde in 36.43 seconden hadden ze ruim 3.5 seconden voorsprong op de concurrentie!

Eveneens in Gorla Minore wist de Italiaanse ruiter Alberto Carrara zich in de prijzen te rijden met de 10-jarige ruin Mowgli Van ’t Heike (Epleaser Z x Cassini I – F: Karel Boonen). Op donderdag tijdens de openingsdag sprongen zij naar een achtste plaats tijdens een 1.40m rubriek.

Op het CSIO van Drammen was er dan weer een belangrijke rol weggelegd voor de Braziliaanse ruiter Thiago Ribas Da Costa met zijn 12-jarige vos merrie Kassandra Van ’t Heike (Epleaser Z x Grandeur – F: Karel Boonen). Ribas Da Costa en Kassandra Van ’t Heike maakten op vrijdag deel uit van het Braziliaanse team tijden de CSIO3* Nations Cup en met twee foutloze rondes hadden ze een belangrijk aandeel in de Braziliaanse overwinning!

En ook op het CSIO5* van Sopot in Polen verscheen er een nakomeling van Epleaser Z aan de start tijdens de Nations Cup met de eveneens 10-jarige merrie Kalinka van de Nachtegaele (Epleaser Z x Cicero Z – F: Marcel Jacobs). Onder het zadel van de Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli kreeg Kalinka van de Nachtegaele tijdens de eerste ronde vier strafpunten en tijdens de tweede ronde volgde er een foutloze rit.

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?