Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Onze zwarte parels schitteren opnieuw!

Afgelopen donderdag was het eindelijk zover… In de prestigieuze Longines Arena van Al Shaqab in Doha werd het startschot gegeven van het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour! Eenenvijftig topruiters uit negentien verschillende landen zorgden er de voorbije drie dagen voor topsport van het allerhoogste niveau en daarbij kwamen ook de Zangersheide-paarden opnieuw bijzonder sterk voor de dag!   

Zo maakten Christian Ahlmann en onze 12-jarige zwarte hengst Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly x Cassini I – F: Tony Foriers) gisteren opnieuw indruk tijdens de befaamde LGCT Grand Prix. Ahmann en Dominator 2000 Z hadden op donderdag ook al voor een foutloze ronde weten te zorgen tijdens de eerste ronde van de Global Champions League en waren gisteren na een indrukwekkende basisomloop een van de acht combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin was Ahlmann erop gebrand op opnieuw voor het allerhoogte te gaan en wist hij in 35.18 seconden ook de snelste tijd neer te zetten. Helaas kregen zij in de haast een springfout op de muur waardoor het finaal een vijfde plaats werd voor ons gouden duo.

Naast Ahlmann en Dominator 2000 Z kregen we met de Ierse ruiter Michael Duffy en de 11-jarige ruin Zilton SL Z (VDL Zirocco Blue N.O.P. x Indoctro – F: Peter Schollaert) nog een tweede Zangersheide paard in deze barrage. Zij kenden echter wat pech in de dubbelsprong en werden daardoor uiteindelijk achtste.

Tijdens de 1.55m hoofdrubriek op vrijdag had Christian Ahlmann ook al voor een topresultaat weten te zorgen met de 11-jarige hengst Solid Gold Z (Stakkato Gold x Calvin Z – F: Gestüt Sprehe GmbH), die andere zwarte parel van Stoeterij Zangersheide. In een barrage waarvoor zich negen combinaties wisten te plaatsen werden Ahlmann en Solid Gold Z derde nadat ze in de barrage opnieuw voor een foutloze rit wisten te zorgen.  

Met deze prestatie deden ze net iets beter dan de Franse ruiter Simon Delestre met zijn 9-jarige hengst Dexter Fontenis Z (Diarado x Voltaire – F: S.ky Horses S.C.R.I). Het duo, dat op donderdag ook al tweede was geworden tijdens de eerste ronde van de Global Champions League, bleef in de barrage eveneens foutloos en werd daarmee vierde.

Eerder op de dag had Delestre tijdens de 1.50m rubriek ook al voor een vierde plaats weten te zorgen met de 11-jarige hengst Tinka’s Hero Z (Tinka’s Boy x Caretino – F: Vincent Jourdan & Luc Henry), met wie hij vorige week nog zevende werd tijdens de CSI5* Grote Prijs van Doha. Ook zij wisten in deze speedclass alle balken in de lepels te houden.

Op donderdag tijdens de 1.45m hoge openingsrubriek tenslotte sprong het bloed van onze vos hengst Epleaser Z opnieuw in de kijker. De overwinning ging hier namelijk naar de Nederlander Maikel van der Vleuten met zijn 12-jarige schimmelmerrie Kamara van ’t Heike.

 

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?