Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Dominator 2000 Z domineert in de Grote Prijs van Opglabbeek!

Wie gisterenmiddag toeschouwer was van de CSI2* Grote Prijs in Opglabbeek moet ongetwijfeld even een déjà vu-moment gehad hebben naar vorige week. Opnieuw was het namelijk Christian Ahlmann die de winnaar werd van de Grote Prijs en opnieuw was dit met een zwarte hengst van Stoeterij Zangersheide. Alleen was het ditmaal niet met Solid Gold Z, maar met onze zwarte keizer Dominator 2000 Z, een zoon Diamant de Semilly en Cassini I die gefokt werd door Tony Foriers!

Ahlmann en Dominator 2000 Z wisten tijdens hun eerste optreden op donderdag al meteen voor een twaalfde plaats te zorgen tijdens de 1.45m hoge kwalificatie voor de Grote Prijs en sprongen op vrijdag verder ook nog een keurige nulronde tijdens een 1.35m rubriek. Maar het beste hielden ze dus voor tijdens de CSI2* Grote Prijs van gisteren, want na een foutloze basisomloop waren Ahlmann en Dominator 2000 Z een van de acht combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin kwamen zij als zesde opnieuw in de ring en zorgden ze opnieuw voor een weergaloze prestatie. Na een barrage met bijzonder korte bochten en een hoog tempo van de eerste tot de laatste meter finishte het succesvolle duo in een overtuigende tijd van 35.70 seconden en zo verzekerden ze dus een tweede opeenvolgende Grand Prix-overwinning voor Stoeterij Zangersheide!

Naast de overwinning van Dominator 2000 Z was ook het bloed van onze hengsten Epleaser Z en Cicero Z vertegenwoordigt in deze barrage. De vierde plaats ging namelijk naar de Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli met de 12-jarige merrie Kalinka van de Nachtegale, een dochter van Epleaser Z uit een Cicero Z-moeder. Ook zij wisten in de barrage opnieuw voor een foutloze ronde te zorgen.

Eerder op dag viel er trouwens ook al een blauw/gele overwinning te noteren tijdens de 1.40m hoge ochtendrubriek. Hier was het Wilm Vermeir die de winnaar werd met de 9-jarige vos hengst Enola Gay Of Two Notes Z (Emerald van ’t Ruytershof x Chin Chin – F: Toby Huys). Met een foutloze 2de fase in 25.63 seconden had hij een kleine halve seconde voorsprong op de concurrentie. Voor de Britse ruiter Joe Clee was er in deze rubriek nog een vierde plaats met de 11-jarige ruin Axel 111 Z (Action-Breaker x Chatman – F: Axel Theeuwes & Stal Harrie Theeuwes).

d’Aganix 2000 Z

Christian Ahlmann bracht de afgelopen dagen naast Dominator 2000 Z natuurlijk ook weer enkele aankomende talenten aan de start en een van hen was onze 8-jarige hengst d’Aganix 2000 Z, een zoon van Dominator 2000 Z en Aganix du Seigneur Z die eveneens gefokt werd door Tony Foriers. Op vrijdag sprongen Ahlmann en d’Aganix 2000 Z al naar een negende plaats tijdens de 1.35m rubriek en op zaterdag wisten ze de schitteren met een vijfde plaats tijdens de 1.45m hoofdrubriek.

Andere successen

Tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef op vrijdag was er dan weer een mooie prestaties voor de Fransman Julien Anquetin met de 9-jarige schimmelhengst Z Ice Cube Z, een zoon van Zacharov TN en Casco die in Nederland gefokt werd door P.J. Amendt. In een barrage waarvoor zich dertien combinaties wisten te plaatsen zorgden zij opnieuw voor een foutloze ronde en deze prestatie leverde hen een vierde plaats op. Voor de Turkse ruiter Omer Karaevli en de 12-jarige ruin Cheston de La Pomme d’Or Z (Chippendale Z x Contendro II – F: Patrick Huyse) was er dan weer een zevende plaats en dit na eveneens een foutloze barrage.

Tijdens de 1.35m rubriek kregen we op vrijdag naast de negende plaats van Christian Ahlmann en d’Aganix 2000 Z ook nog twee Zangersheide-paarden op het podium. Zo was er een tweede plaats voor de Duitse amazone Naomi Himmelreich met Vino V’t Kosterhof Z (Verdi TN x Caesar van de Helle – F: Erik Leurs) en een derde plaats voor Nico Baerts met zijn zelf gefokte ruin Casillias van het Slogenhof Z (Crowntano Z x Versace van de Ruitershoeve). Tijdens de 1.45m hoofdrubriek op donderdag hadden Baerts en Casillias van het Slogenhof Z bovendien ook al voor een vierde plaats weten te zorgen en in diezelfde rubriek was er ook nog een zevende plaats voor Gilles Dunon met de 9-jarige schimmel ruin Comanchero de Poteau Z (Comilfo Plus Z x Coronado – F: PGMBH Hammes).

Tijdens de 1.40m rubriek op donderdag tenslotte wist de Nederlander Pieter Raijmakers Jr. dan weer een podiumplaats te behalen met de 10-jarige merrie Van Schijndel’s Olaya Z (Ogano Sitte x Concorde – F: F. van Och). Een foutloze ronde leverde hen eveneens een derde plaats op.

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?