Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Codex One Z en Contagio Z zorgen voor internationale overwinningen!

Het is opnieuw een meer dan geslaagd weekend geworden voor de nakomelingen van onze Zangersheide hengsten. In eigen land was er al de overwinning van de Dominator 2000 Z-zoon Deja Vu van de Hoge Weide Z tijdens de finale van de Belgian Stallion Competition voor 5-jarige hengsten, maar ook internationaal gaven onze Zangerheide hengsten opnieuw hun visitekaartje af met twee klinkende overwinningen.

Zo werd in Lier op zaterdag namiddag de 1.45m hoge Longines Rankingproef gewonnen door de Duitser Tobias Meyer met de 9-jarige hengst Colugar – H, een zoon van Codex One Z en Lex Lugar die in Duitsland gefokt werd door ZG Christoph en Christoph F. Rowold. In een rubriek rechtstreeks op tijd finishten Meyer en Colugar – H in 65.95 seconden en daarmee hadden ze ruim een halve seconde voorsprong op de concurrentie. Het duo had op donderdag tijdens de openingsdag ook al voor een derde plaats weten te zorgen in de 1.35m rubriek. 

Eveneens op zaterdag wist de Braziliaanse ruiter Francisco José Mesquita Musa tijdens 1.45m hoge Longines Rankingproef van Gorla Minore voor een overwinning te zorgen met de 14-jarige merrie Catch Me Imperio Egipcio, een dochter van onze schimmelhengst Contagio Z en dit in combinatie met Werther. In een barrage waarvoor zich zeventien combinaties wisten te plaatsen versloegen Mesquita Musa en Catch Me Imperio Egipcio de concurrentie met een finishtijd van 43.28 seconden. Twee dagen voordien waren ze tijden de 1.45m hoge Longines Rankingproef bovendien ook al opnieuw tweede geworden na hun tweede plaats van vorige week tijdens de CSI2* Grote Prijs.

Maar Mesquita Musa en Catch Me Imperio Egipcio waren niet de enige die in Gorla Minore voor blauw/geel succes wist te zorgen. Zo was er ook nog een derde plaats voor de Zwitser Niklaus Rutchi met de 8-jarige merrie Oxana vd Bisschop (Air Jordan Alpha Z x Tornedo FCS – F: Stal den Bisschop) in een 1.35m rubriek en ook zijn landgenoot Pius Schwizer en de 6-jarige hengst Sebastian V Z (Solid Gold Z x Cumano – F: Antoine en Stefaan Vermeire) wisten zich met een vierde en een negende plaats tweemaal te klasseren tijdens de rubrieken voor de jonge paarden. De Oostenrijker Gerfried Puck sprong met de 10-jarige merrie Melody vd Smidshoeve (Epleaser Z x Thunder van de Zuuthoeve – F: Hugo Stevens) dan weer naar een zesde plaats in de 1.50m rubriek op vrijdag.

Op de Sunshine Tour van Vejer de la Frontera sprong de Britse ruiter William Fletcher zich in de kijker met 11-jarige merrie Ginadina PP (Cabrio Z x Winningmood van de Arenberg – F: Stal Poppelaars). Op vrijdag was er een vierde plaats in een 1.45m rubriek en op zondag volgde er een vijfde plaats in de 1.50m hoge Medium Tour.

De Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli en de 12-jarige merrie Kalinka van de Nachtegale (Epleaser Z x Cicero Z – F: Marcel Jacobs) lieten dan weer van zich horen op het vijfsterrenconcours van Saut Hermès in Parijs. Na een vierde plaats tijdens de 1.55m hoofdrubriek op zaterdag werden ze op zondag achtste tijdens de CSI5* Grote Prijs.

Op het Winter Equestrian Festival van Wellington tenslotte was er opnieuw een hoofdrol voor de Amerikaanse amazone Lillie Keenan met de 11-jarige hengst Agana van het Gerendal Z, een zoon Aganix du Seigneur Z en Topas uit de fokkerij van de familie Verhey. Tijdens de CSI4* Grote Prijs op zaterdagavond waren ze een van de tien combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage en daarin wisten ze een vijfde plaats te behalen na opnieuw een foutloze ronde.

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?