Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Cicero Z en Dominator 2000 Z leveren winnaars in Kronenberg!

Terwijl de meeste aandacht dit weekend ongetwijfeld ging naar het vijfsterrenconcours van Al Shaqab in Doha stonden er natuurlijk ook nog tal van andere internationale concoursen op het programma. Zo waren we op Nederlandse bodem opnieuw te gast in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg en daar wisten de nakomelingen van Cicero Z en Dominator 2000 Z voor enkele mooie overwinningen te zorgen.

Zo werd de 1.35m hoge CSI1* GP op vrijdagavond gewonnen door de 8-jarige schimmelruin Copain de Picobello Z en dit onder het zadel van de Franse ruiter Charles Berron. Copain de Picobello Z werd gefokt door de familie Ruant en is een zoon van Cicero Z uit de merrie Only Picobello Z (Orlando), die we ook kennen als de moeder van de GP-paarden Check Picobello Z (Cardento VDL) en Romeo 88 oftewel Champion of Picobello Z (PKZ Contact van de Heffinck). In een barrage waarvoor zich veertien combinaties wisten te plaatsen hadden Berron en Copain de Picobello Z ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie.

In de rubrieken voor de jonge paarden waren er dan weer twee overwinningen voor de Duitse ruiter Michael Jung met de 6-jarige merrie Double Luck, een dochter van Dominator 2000 Z en Canturo die bij fokker Pieter Schuermans geboren werd als Danté Van het Lavendelhof Z. Zowel op donderdag als op vrijdag waren zij de beste in hun rubriek nadat ze op woensdag tijdens de openingsdag trouwens ook al voor een vierde plaatsen wisten te zorgen.

Met de 5-jarige merrie KTO Terminator wist zich trouwens nog een tweede nakomeling van Dominator 2000 Z in de kijker te springen in Kronenberg. KTO Terminator, die bij haar geboorte de naam Demoiselle MRN Z kreeg, werd gefokt door Jan Ramakers en Marijn Poelmans en combineert de genen van Dominator 2000 Z met die van … Cicero Z! Onder het zadel van de Russische ruiter Kir Maiorov sprong KTO Terminator 2000 drie dagen op foutloze ronde en werden ze tweede, vierde en zevende.

Tenslotte was er op vrijdag tijdens de rubriek voor de 7-jarige paarden ook nog een derde plaats voor Angelique Rüsen met onze zelf gefokte ruin Super Gold Z, een zoon van Solid Gold Z uit de merrie Cocaine Z (Caretano Z) en zo een halfbroer van onder andere Tabou Z (Treasure Z), Crowntano Z (Crown Z), Zaza Z (Zandor Z) en Corico Z (Coriano Z).

 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?