Stoeterij Zangersheide

Hengsten

McLain Ward en Contagious schitteren tweemaal in Aken!

De Amerikaanse ruiter McLain Ward en zijn 13-jarige vos ruin Contagious (Contagio Z x For Keeps) hebben gisteren opnieuw voor een fantastische prestatie gezorgd op de heilige grasarena van Aken! Nadat het succesvolle duo op woensdag met de Turkish Airlines – Prize of Europe al de eerste Grand Prix kwalificatie wist te winnen schreven ze gisteren namiddag met de RWE-prijs van Noordrijn-Westfalen ook nog de tweede kwalificatie op hun palmares!

Het was fantastisch om te zien hoe McLain Ward en Contagious als laatste combinatie door het parcours snelden in de barrage van de RWE-prijs van Noordrijn-Westfalen. Zelfs in de krappe bochten wisten ze de perfecte afstand bij de hindernissen te vinden en zo kwamen ze in een ongelooflijke tijd van 41,70 seconden over de finish wat hen dus opnieuw de overwinning opleverde. Wards recept voor zijn succes? "Ik ken het exacte aantallen van mijn galoppassen en ik ken mijn paard door en door."

Ondanks het feit dat Contagious zowel de Turkish Airlines – Prijs van Europa als de RWE Prijs van Noordrijn-Westfalen won, zal Ward zondag voor een ander paard kiezen voor de Grand Prix.

“Je probeert altijd het niveau van jou en je paard te verhogen en de prestaties consistenter te maken. Ik heb nooit aan Contagious gedacht als een Olympisch paard tot we vorig jaar naar de Olympische Spelen gingen en prachtig presteerden op dat niveau. Hij werd na de Olympische Spelen een beter paard, wat niet altijd het geval is, vooral met een paard waarvan je niet zeker weet of het de kracht en de sprong heeft om dat te doen. Maar hij kwam er zelfverzekerder, ‘brutaler’ en sterker uit en sindsdien heeft hij al een belangrijke rol gespeeld. Ik denk dat hij momenteel in een heel goede vorm verkeert, we mikken op het WK in Herning en dat is een van de redenen waarom we deze week zo voor hem hebben gepland hebben. We zullen ons dan ook aan ons plan houden en om hopelijk in het team kunnen zitten."

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?