Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Drie podiumplaatsen in de Grote Prijzen van Vancouver!

Terwijl we op Europese bodem afgelopen weekend konden genieten van de zesde manche van de Longines Global Champions Tour in Hamburg en van het CSIO van Rome waren op Amerikaanse bodem alle ogen gericht op het CSI5*-concours van Vancouver-Langley in Canada. Met drie podiumplaatsen in de twee verschillende Grote Prijzen werd het er opnieuw een succesvol weekend voor de Zangersheide-paarden.  

Tijdens de CSI5* Grote Prijs van gisteren namiddag was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor de Ierse ruiter Daniel Coyle met de 12-jarige merrie Legacy Z, een dochter van Chippendale Z en Bon Ami die bij fokker Rotty Romain geboren werd als Chavantele Z. Coyle en Legacy werden begin vorige maand ook nog vierde tijdens de CSI5* GP van Wellington en waren gisteren een van de tien combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin sprongen ze naar een mooie derde plaats nadat ze in die barrage opnieuw voor een foutloze ronde wisten te zorgen.

Eerder op de dag stond er gisteren ook nog een 1.50m rubriek op het programma in Vancouver en daarin zagen we ook een Zangersheide-paard in de top van het klassement. De tweede plaats ging namelijk naar de Canadese ruiter Brian Morton met de 13-jarige merrie Crusador Z (Chacco Blue x Indorado – F: Dekstation Holstenhoeve). Zij waren een van de tien combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage en daarin wisten ook zij een foutloze ronde neer te zetten.

De CSI2* GP vond reeds zaterdag plaats en hier kregen we zelfs twee Zangersheide-paarden op het podium. Zo ging de tweede plaats naar de Amerikaanse ruiter Kent Farrington met de 9-jarige ruin Landon, een zoon van onze voshengst Comilfo Plus Z en Quadrillo die bij fokker Danny Nijs geboren werd als Crack de Nyze Z. Farrington en Landon sprongen twee weken geleden nog naar een achtste en een tiende plaats tijdens de Royal Windsor Horse Show en bevestigen afgelopen weekend die uitstekende vorm met een foutloze barragerit.

Maar ook de derde plaats in deze CSI2* GP kleurde dus blauw en geel en daarvoor zorgde de Amerikaanse amazone Callie Schott met de 11-jarige hengst Teddy Z (Candillo Z x Limbus – F: Ivo Vandeweerdt), een halfbroer van de merrie Cirimba Z (Cicero Z) die zich recent nog in de kijker sprong onder het zadel van de jonge Belgische ruiter Luiz Felipe Nete de Azevedo. Schott en Teddy Z kregen in de barrage af te rekenen met 1 springfout. Voor haar landgenote Jennifer Waxman tenslotte was er nog een vijfde plaats met de 12-jarige hengst Scato van de Molenbrug Z (Hunter’s Scendix x Charisma I – F: Eveline Storme).

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?