Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Dochter van Aganix du Seigneur Z schittert opnieuw in Riyadh!

Ruim een jaar nadat ze er al een keer de CSI3* GP wisten te winnen hebben de Thaise amazone Janakabhorn Karunayadhaj en haar 11-jarige vosmerrie Maxwin Kinmar Agalux zich afgelopen weekend opnieuw in de picture weten te springen op het concours van Jump Saudi in Riyadh. Karunayadhaj en Maxwin Kinmar Agalux, een dochter van onze voshengst Aganix du Seigneur Z en Lux Z die in Ierland gefokt werd door Gerry Marron, verschenen tweemaal aan de start en wisten daarbij ook tweemaal naar een mooie 2de plaats te springen. Zo ook tijdens de CSI3* GP, waar ze een van de 3 combinaties waren die het zowel in de eerste als in de tweede en beslissende ronde foutloos wisten te houden. Karunayadhaj en Maxwin Kinmar Agalux finishten in de tweede ronde in 49.17 seconden en met die prestatie moesten ze enkel Abdullah Al Sharbatly (Kannabis van de Bucxtale) voor zich dulden. Tijdens de openingsdag op donderdag hadden Karunayadhaj en Maxwin Kinmar Agalux trouwens ook al hun meerdere moeten erkennen in het snelle duo tijdens de 1.45m rubriek.

Met de 7-jarige hengst Diamo de l’Anglissant Z bracht Karunayadhaj echter ook nog een tweede paard aan de start die het bloed van een van onze hengsten door de aderen heeft stromen. Diamo de l’Anglissant Z is namelijk een zoon van Dominator 2000 Z in combinatie met Broere Pacific en hij werd gefokt door Eric en Johanna Herbeuval. Karunayadhaj en Diamo de l’Anglissant Z begonnen hun concours op donderdag met een 5de plaats tijdens de 1.30m rubriek en op zaterdag volgde er een 7de plaats tijdens de 1.35m rubriek. In beiden rubrieken wisten zij voor een vlekkeloze prestatie te zorgen.

In diezelfde 1.35m rubriek was er een 3de plaats voor de Jordaniër Huda Kayali met de 16-jarige ruin Druid HH Z (Darco x Carnute – F: New Nordic Horses BVBA). Ook zij wisten alle balken in de lepels te houden, maar zij waren ruim 5 volle seconden sneller dan Karunayadhaj en Diamo de l’Anglissant Z.

Tenslotte wist ook de Saudische ruiter Abdulrahman Mufhid Alhamazani zich ook nog tweemaal te klasseren met de 10-jarige merrie Crystal Ice Z (Comme Il Faut x Romantico La Silla – F: Loeske Veenendaal). Op donderdag sprong het duo naar een 4de plaats tijdens een 1.45m hoge speedclass en een dag later volgde er een 6de plaats tijdens een andere 1.45m rubriek.

 

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?