Stoeterij Zangersheide

Hengsten

Contagio Z-nakomelingen schitteren wereldwijd!

De nakomelingen van onze schimmelhengst Contagio Z hebben afgelopen weekend indruk gemaakt! Van Wellington International tot Al Shaqab in Doha, wereldwijd wisten zij het beste van zichzelf te geven en zich opnieuw in de kijker te springen met hun bijzondere rijdbaarheid en hun meewerkend karakter! Die combinatie aangevuld met de nodige kwaliteit leverde weer heel wat sterke prestaties op.

Een van de bekendste nakomelingen van Contagio Z is natuurlijk de 14-jarige vos ruin Contagious (Contagio Z x For Keeps), die de afgelopen jaren al een indrukwekkend palmares bij mekaar sprong onder het zadel van de Amerikaanse topruiter McLain Ward. Contagious en Ward kwamen afgelopen weekend aan de start op het Winter Equestrian Festival van Wellington en wisten daar op zaterdag een hoofdrol op te eisen tijdens de CSI5* GP. Na een foutloze basisomloop waren ze namelijk een van de 7 combinaties die een plaatsje voor de barrage wisten te bemachtigen. Het duo hield het in die barrage opnieuw foutloos en met een finishtijd van 40.56 seconden verzekerden ze zich van de 2de plaats op exact 30 honderdsten van een seconde van winnares Laura Kraut (Baloutinue).

McLain Ward: “Contagious is gewoon ongelooflijk omdat hij altijd heel voorzichtig is, maar ik had nooit echt verwacht dat hij alles zou doen wat hij tot nu toe heeft gedaan. Hij is eigenlijk een beetje zoals een leeuw: Hij vecht voor je in de ring. Hij is al een geweldige partner voor mij geweest!”

Maar ook op de Commercial Bank CHI Al Shaqab in Doha was er afgelopen weekend succes voor het bloed voor Contagio Z. Zo was er tijdens de CSI5* GP op zaterdagavond een 4de plaats weggelegd voor de Duitse ruiter Philipp Weishaupt en zijn 13-jarige ruin Coby 8 (Contagio Z x Escudo I), met wie hij de afgelopen 15 maanden al 4 CSI5* GP’s op zijn palmares wist te schrijven. In een barrage waarvoor zich 7 combinaties wisten te kwalificeren slaagden Weishaupt en Coby 8 er opnieuw in om de snelste tijd neer te zetten, maar doordat er onderweg ook een balk uit de lepels rolde moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met de 4de plaats in het klassement.

Eveneens in Doha wisten de Braziliaans ruiter Francisco José Mesquita Musa en de 15-jarige merrie Catch Me Marathon (Contagio Z x Werther) zich opnieuw in de kijker te springen. José Mesquita Musa en Catch Me Marathon wonnen in januari nog een 1.40m rubriek in Lier en begonnen hun concours in Doha met een 2de plaats tijdens de 1.50m hoofdrubriek op donderdag.

Op de Atlantic Tour in Vilamoura tenslotte wist de Zwitserse ruiter Yannick Jorand zich dan weer te klasseren met de eveneens 15-jarige ruin Cipetto 2 (Contagio Z x Contender). Tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef op vrijdag wisten Jorand en Cipetto 2 het zowel in de basisronde als in de barrage foutloos te houden en deze prestatie leverde ook hen een 4de plaats op in het klassement.

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?